Співфінансування проєктів в межах Програми «Interreg NEXT Польща-Україна» має бути забезпечене, - Наталя Галецька

Співфінансування проєктів в межах Програми «Interreg NEXT Польща-Україна» має бути забезпечене, - Наталя Галецька

05.02.2024


Сьогодні, 5 лютого, комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва розглянула напрямки та завдання Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції на 2021-2025 роки запланованих у 2024 році.

Як наголосила голова комісії Наталя Галецька, важливо передбачити необхідні кошти на співфінасування проєктів в межах Програми «Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027». Для Львівщини Моніторинговий комітет затвердив сім проєктів у пріоритеті «Охорона здоров’я» на загальну суму гранту - 6 млн євро. Також очікується на оголошення переможців у пріоритеті «Довкілля». 

«Це важливі для області ініціативи. Тому комісія вважає, що потрібно за можливості збільшити фінансовий ресурс на регіональну програму, щоб ці міжнародні проєкти були реалізовані. Адже це проєкти, які готували наші медичні установи, в тому числі комунальні заклади,-  для покращення умов перебування та діагностики у закладах охорони здоров’я, модернізації медичної інфраструктури, закупівлі сучасного обладнання», - зазначила Наталя Галецька.

За її словами, зараз пропонується чимало цікавих європейських програм, в яких Україна може брати участь, тому закликала активно долучатися та ставати переможцями конкурсів МТД.

Також комісія на засіданні заслухала звіт про виконання обласного бюджету Львівської області за січень-вересень 2023 року та інформацію про обласний бюджет Львівської області на 2024 рік.