Тимчасова контрольна комісія обласної ради здійснює об’їзд об’єктів незавершеного будівництва амбулаторій в межах програми «Доступна медицина»

Тимчасова контрольна комісія обласної ради здійснює об’їзд об’єктів незавершеного будівництва амбулаторій в межах програми «Доступна медицина»

04.06.2021

Учора, 3 червня, члени тимчасової контрольної комісії обласної ради з вивчення ситуації, що склалася з виконанням заходів щодо будівництва та оснащення сільських амбулаторій в рамках проекту «Доступна медицина» у Львівській області оглянули стан готовності чотирьох не зданих в експлуатацію амбулаторій сімейної медицини Львівського району та однієї у Яворівському районі.

В межах реалізації програми «Доступна медицина» передбачалося  будівництво 43 нових амбулаторій сімейної медицини у сільській місцевості, закупівлю 254 комплектів телемедичного обладнання та 269 службових автомобілів для нових та існуючих амбулаторій Львівщини. Реалізація державної програми розпочалася на початку 2018 року.

«На території Львівщини мали збудувати 43 амбулаторії сімейної медицини. Загалом на будівництво медичних установ на Львівщині було виділено понад 300 млн грн державних коштів.  Але, на жаль, на даний час в експлуатацію здано лише 21 заклад», - розповіла член комісії з питань охорони здоров’я та материнства Леся Кобецька.
 
Депутати обласної ради, зокрема Роман Филипів, Леся Кобецька, Володимир Кирилич, Галина Чорна, Ярослав Пелиховський оглянули Волостківську амбулаторію Судововишнянської міської ради Яворівського району, амбулаторію  у селі Семенівка, Заверещицьку амбулаторію, Деревнянську амбулаторію та амбулаторію у Великих Грибовичах Львівського району. 

Перед тим, депутати на чолі з головою тимчасової контрольної комісії, першим заступником голови облради Євгенієм Гірником оглянули незавершені амбулаторії Стрийського району.

Найближчим часом депутати планують об’їхати та перевірити нездані в експлуатацію амбулаторії сімейної медицини в інших районах Львівської області.

Спеціально створена в обласній раді тимчасова комісія  вивчить причини незавершеного будівництва амбулаторій та за підсумками роботи підготує свої висновки щодо виконання Державної програми "Доступна медицина" на сесію Львівської обласної ради.