Транскордонний проєкт щодо збереження карпатської бджоли та традицій бджільництва визнано проєктом тижня

Транскордонний проєкт щодо збереження карпатської бджоли та традицій бджільництва визнано проєктом тижня

01.06.2021

Проєкт “Карпатська бджола – спільні заходи із збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні” визнали кращим проєктом тижня в межах  Програми Польща-Білорусь-Україна. Про це йдеться на сайті CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine - https://www.pbu2020.eu/en/news/2107.

Проєкт  реалізується Асоціацією "Єврорегіон Карпати-Україна" за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

«Для нас важливо розвивати туристичний потенціал карпатського регіону та популяризувати такі його ремесла, як бджільництво. Вітаємо також наших партнерів, з якими Асоціація  спільно реалізує цей проєкт. Тішимось, що те, у що  ми вкладаємо сили та натхнення, отримують належну оцінку, зокрема й від донорів, що фінансують цей проєкт», -  каже виконавча директорка Асоціації Галина Литвин.
 
Проєкт “Карпатська бджола – спільні заходи із збереження унікальної природної спадщини в українсько-польському прикордонні” спрямований на промоцію традицій бджільництва в Карпатах. Основними результатами проєкту є: транскордонні заходи з популяризації природної спадщини (фестиваль меду в Колочаві, заключна конференція у Косові, воркшоп у Ряшеві); вивчення породної композиції високогірних карпатських пасік та визначення рівня мінливості породи в контексті декількох сезонів; дві виставки вуликів на території під відкритим небом, що представляють історію бджільництва в Карпатах; три туристичні маршрути, включаючи основні туристичні місця, пов’язані з історією та наявністю бджільництва; промоційні публікації для залучення відвідувачів.

З проєктом можна ознайомитися за посиланням:
https://ekarpaty.com/nashi-proekty/carpathian_bee/