У Бродах відкрили два нові гуртожитки для військовослужбовців

У Бродах відкрили два нові гуртожитки для військовослужбовців

15.03.2019

У четвер, 14 березня, у Бродівському гарнізоні за участі Міністра оборони України Степана Полторака відбулося введення в експлуатацію двох новозведених споруд – казарм покращеного планування.

Обидві будівлі призначені для розміщення військовослужбовців за контрактом, що проходять службу у 16 окремій бригаді армійської авіації «Броди».

Будівництво тривало у рекордно стислі терміни. Загальна вартість будівельно-монтажних робіт склала 31,931 млн грн.

Нові казарми – двоповерхові. І, власне, назвати їх казармами не можливо. Адже це – збудовані за сучасними технологіями гуртожитки. Із просторими житловими приміщеннями, розподіленими на двокімнатні блоки. У кожному блоці є власна душова кімната, туалет. Кімнати обладнані індивідуальними комплектами ергономічних меблів, що задовольняють потреби військовослужбовців: ліжко із двостороннім ортопедичним матрасом «літо-зима», для кожного передбачені дві шафи для особистих речей. Слід додати, що дизайн меблів та житлового приміщення, ще під час створення типового проекту казарм покращеного планування, був створений із урахуванням побажань військовослужбовців-контрактників.

На кожному поверсі – кухня з індукційними електроплитами, мікрохвильовками. Є спеціалізовані побутові кімнати із пральними машинами, сушарками, місцями для прасування одягу тощо. У кожному блоці проживатимуть 10 військовослужбовців. По п’ять осіб у кімнаті. Загальна площа одного гуртожитку – 1 185,80 кв. м. Загалом одна будівля новітньої казарми розрахована на проживання 125 військовослужбовців-контрактників. Відповідно у двох спорудах в березні 2019 року відсвяткують новосілля 250 воїнів-авіаторів Бродівського гарнізону.

Як відомо, за дорученням Президента України та під особистим контролем міністра оборони України Степана Полторака будівництво гуртожитків поліпшеного планування триває по всій країні, в різних регіонах, областях, районах, містах, містечках та селищах. Це перший етап з розбудови і розвитку інфраструктури військових містечок. Проект з будівництва включає 184 гуртожитки, які розраховані на 23 000 військовослужбовців Збройних сил України по всій країні.

Також Міністр оборони України нагородив 38 військовослужбовців 16 окремої бригади армійської авіації «Броди» Збройних сил України, які виконували завдання на сході України. Міністр оборони України наголосив, що за період бойових дій на сході України 84 військовослужбовця бригади армійської авіації були нагороджені державними нагородами, а 147 військовослужбовців – відзнаками Міністерства оборони. Вісім Героїв підрозділу, на жаль, не повернулися з виконання бойових завдань додому.

Нагадаємо, що голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин 13 березня під час робочої поїздки на Бродівщину проінспектував завершення будівництва гуртожитків для контрактників Збройних сил України.