У «Будинку воїна» традиційно збирали донорську кров для порятунку поранених військовослужбовців

У «Будинку воїна» традиційно збирали донорську кров для порятунку поранених військовослужбовців

22.12.2023

Сьогодні, 22 грудня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинку воїна» відбулася благодійна акція Red Brunch зі збору донорської крові, необхідної для порятунку поранених військовослужбовців.

Організували донацію працівники комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний центр служби крові». Захід у «Будинку воїна» відбувався вже всьоме за ініціативи фонду журналістки Яніни Соколової Yanina Sokolova’s Fund.

«Мета нашого проєкту – пропагувати донорство. Що це модно, почесно, що це круто прийти й що це є «плюсом» до карми. Проводимо захід з 2019 року у Києві, Вінниці та Львові. У Львові це вже 12 подія. Львів славиться своєю відвідуваністю. У всіх містах кров уже здали понад 1700 донорів, а це понад 5000 врятованих життів. Хочемо, щоби це була сімейна, дружня атмосфера і люди, які приходять, не відчували, що вони в лікарні», – розповіла менеджерка проєкту Red Brunch Оксана Поліщук.

Сьогодні чимало львів'ян здавали кров уперше. Серед них – директор Благодійного фонду «Допомога Львівському оборонному кластеру» Кирил Новіков.

«Побачив інформацію про цей захід і дізнався, що вони уже давно це організовують. Звернув увагу на цікаво організовану кампанію в інформаційному полі. Було зазначено, що це для потреб військовослужбовців Збройних сил України, а тому вирішив вперше взяти участь», – каже Кирил Новіков.