У Домі Франка звучатиме ніжна і драйвова сучасна бандура

У Домі Франка звучатиме ніжна і драйвова сучасна бандура

13.07.2023

У суботу, 15 липня, сучасна бандуристка, амбасадорка бандури у світі Анастасія Войтюк зіграє сольний концерт в Львові.

На концерті будуть звучати українські народні твори в нових аранжуваннях, напівакустична бандура, мікс джазових, експериментальних та поп мотивів у поєднанні з вокалом, що вібрує на межі народного та сучасного голосу.

До концерту доєднаються гості: Мірка Клос зачитає уривки своєї книги "Прогулянки Стрийським Парком", Ілля Філіпенко та Марина Григор'єва, музиканти з Харкова, зіграють на гендпанах.

Концерт відбудеться у Домі Франка.

“ У травні я грала у домі Франка на презентації сучасного вишиваного одягу і відчула, що дуже хочу зіграти там ще раз – атмосфера і люди, які збираються навколо цього музею – це дуже глибокі слухачі. Я хотіла анонсувати концерт ще минулого тижня, але після обстрілу в ніч на 6 липня це виглядало майже неможливим. Зараз я бачу, що такий концерт потрібен, я хочу зустрітись з людьми, заспівати разом, заспівати для всіх, кому бракує теплих емоцій та опори, а частину від прибутку від цього концерту переказати для сімей, які постраждали через обстріли у Львові”

Анастасія співпрацювала з багатьма музикантами та митцями та поєднувала бандуру із перкусією, клавішами, саксофоном, гітарою, кларнетом, експериментальними духовими, електронною музикою, сучасним танцем. Стала авторкою саундтреків до кількох вистав та перформансів, з якими їздила виступати до Канади та Лівану. З бандурою у складі різних гуртів об’їхала багато країн Європи та світу. Також проводить майстер-класи із популяризації українського народного співу.

Початок - 18:00

Квитки за посиланням: https://secure.wayforpay.com/payment/sc3fe74bad3a8