У ДП «Жовківський лісгосп» відбулася робоча зустріч з міністром екології Остапом Семераком

У ДП «Жовківський лісгосп» відбулася робоча зустріч з міністром екології Остапом Семераком

21.06.2019

Сьогодні, 21 червня, у Жовківському лісгоспі відбулася зустріч міністра екології та природніх ресурсів України Остапа Семерака з начальником Львівського ОУЛМГ Анатолієм Дейнекою, директором підприємства Степаном Сохнацьким, керівниками Радехівського, Сколівського, Рава-Руського, Славського лісгоспів. 
У ході зустрічі обговорили необхідність удосконалення нормативно-правової бази ведення лісового господарства, вплив кліматичних змін на ліси, що реагують масовим всиханням.

Говорили на тему зваженого підходу до заповідання нових територій та інвентаризацію уже діючих. Бо, як слушно зауважив начальник Львівського ОУЛМГ, у 80-х роках було створено багато об’єктів ПЗФ, які уже не відповідають тим завданням і меті, що ставились тоді. Лісівники ж готові до створення нових об’єктів, але якщо там справді будуть унікальні речі.

Міністр Семерак зазначив, що у справі заповідання необхідним є зважений підхід, який би враховував інтереси усіх зацікавлених сторін.

Окрім цього, відбулася екскурсія нещодавно створеним дендропарком «Під Гараєм», де росте понад 100 видів екзотичних дерев і чагарників.