У Львівській національній філармонії визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака

У Львівській національній філармонії визначили переможців Конкурсу молодих вокалістів імені Василя Сліпака

21.12.2023

Цьогоріч, попри усі виклики та страхи війни, у конкурсі взяло участь понад 60 молодих співаків та співачок віком від 16 до 30 років. Більшість із них – з різних куточків України, учасниця зі США, а також українські співачки, котрі приїхали до Львова з Польщі, Словаччини, Німеччини, Франції та Нідерландів.

Отож, переможцями стали: 

Приз Гран-прі — Володимир Щигіль

Переможці ІІ категорії: І премія — Олександр Нікіфоров, ІІ премія — Олена Скіцько, Олександр Чишій, ІІІ премія — Олексій Піголенко, Вероніка Мостова. 

Дипломанти ІІ категорії: Михайло Сас, Ірина Поломана, Ярослав Комарніцький. 

Переможці І категорії: І премія — Любов Островська, ІІ премія — Максим Савчук, ІІІ премія — Ольга Мельничук. 

Дипломанти І категорії: Дарʼя Погоріла, Володимир Гіра.

Нагороди конкурсантам, окрім традиційних премій лауреатам, доповнили спеціальні премії та відзнаки від партнерів, меценатів та друзів конкурсу.

Партнери конкурсу: Фундація Василя Сліпака, Українська Капеля Бандуристів Північної Америки ім. Тараса Шевченка і кафедра музикознавства та хорового мистецтва факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка. 

Конкурс на честь Василя Сліпака, всесвітньо відомого українського оперного співака, соліста Паризької національної опери, волонтера, учасника бойових дій на Сході України, кавалера ордена «За мужність» I ступеня, Героя України, кавалера ордена «Золота Зірка» проводиться Львівською національною філармонією імені Мирослава Скорика у співпраці з департаментом з питань культури, національностей та релігій ЛОДА за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради та Фундації Василя Сліпака.

Нагородження відбувається традиційно 20 грудня в день народження Василя Сліпака.