У Львівській обласній бібліотеці для дітей розпочали відзначати Свято української книги.

У Львівській обласній бібліотеці для дітей розпочали відзначати Свято української книги.

18.10.2022

Свято української книги засноване товариством "Просвіта" у 1940 році та відроджене у 1992 році. Цьогоріч свято в Україні  відзначатимуть з 17 по 30 жовтня. Зокрема, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівська обласна бібліотека для дітей» з 17 жовтня розпочали відзначати свято щоденними цікавими літературними заходами для дітей.

Перший із запланованих колективом дитячої бібліотеки заходів юні учасники провели у парку за читанням книг Юрія Винничука. Діти послухали історії з описаних автором "Легенд Львова". Бібліотекарі наголошують, що в рамках відзначення свята книги робитимуть акцент на творах авторів-ювілярів  2022 року: Юрія Винничука та Оксани Лущевської.

На спільні читання та обговорення творів запрошують дітей різного віку. Зокрема заняття "Діти країни" орієнтовані на малюків від  3 до 6 років, "Паркова читальня" і "Клуб настільних ігор" – для дітей від 7 років; "Мальована книга" - 6+; "Леочитання" - 3-7 років. А до перегляду фільму  "Захар Беркут" запрошують підлітків від 12 років.

Програму свята з 24 по 30 жовтня організатори опублікують наприкінці наступного тижня. То ж усіх охочих до читання запрошують на цікаві зустрічі.