У Львівському національному університеті ім. І. Франка відкрилась виставка про Казахстан

У Львівському національному університеті ім. І. Франка відкрилась виставка про Казахстан

28.05.2021

Сьогодні, 28 травня, перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник взяв участь в урочистому відкритті фотовиставки, приуроченої 25-річчю Євразійського національного університету ім.Л.М. Гумільова, яка відбувається у Львівському національному університеті ім. І.Франка.

На виставці представлені 25 фотосвітлин.

Нещодавно відбулася зустріч керівництва ЛНУ ім. І.Франка з представниками Посольства Казахстану, на якій обговорили можливість співпраці між Львівським університетом та Євразійським національним університетом ім. Л.М. Гумільова. Дипломати зі свого боку запропонували організувати у Львівському університеті фотовиставку, присвячену сучасному життю Казахстану, а також провести презентацію перекладу українською мовою праці «Шакарім», у якій викладено цілісний життєпис Шакаріма Кудайбердієва –  племінника великого поета та мислителя казахської землі  Абая. 

Автором книги є ректор Євразійського національного університету ім. Л.М. Гумільова Єрлан Сидиков.

«Україна та Казахстан мають низку спільних викликів сучасності. Наші країни налагоджують співпрацю та діляться досвідом у багатьох сферах. Нам обом болить відродження національної пам'яті та історії. 
Освіта також один з пріоритетних напрямків наших міцних зв'язків. Тому від імені Львівської обласної ради висловлюю вам вдячність за активну позицію, за організацію виставки та презентації. 
Прийміть вітання з ювілеєм Євразійського університету. Він наповнює молодь знаннями уже чверть століття. Вітаю ректора Єралана Сидикова, який особисто показує приклад своїм студентам, мудрістю та сучасним підходом. 
Переконаний, що наша сьогоднішня зустріч - це гарне продовження програм взаємодії!» - зазначив під час виступу Євгеній Гірник.