У Львові до Дня Героїв нагородили військових і волонтерів

У Львові до Дня Героїв нагородили військових і волонтерів

25.05.2024

Сьогодні, 25 травня, на площі біля пам’ятника В’ячеславу Чорноволу відбулися урочистості з нагоди Дня Героїв, організовані волонтерською громадською організацією «Благодійний фонд «Рухаємося до перемоги». Під час заходу цінними подарунками Львівської обласної ради нагородили волонтерів, які з лютого 2022 року до сьогодні невтомно працюють на перемогу України.

Участь у заході взяли в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, депутати Львівської обласної ради Сергій Дзядик, Микола Іщук, військові, волонтери, громадськість.

Розпочалися урочистості з покладання квітів до пам'ятника В’ячеславу Чорноволу,  спільним виконанням Гімну України та хвилиною мовчання у пам'ять про усіх загиблих героїв – борців за волю України.

«Маємо пам’ятати всіх наших Героїв від козацтва і до сьогодні. Щодня дякувати, низько їм вклонятися і шанувати.

Дякую нашим хлопцям і дівчатам, які зараз на фронті, які в дуже важкій боротьбі в Донецькій, Харківській, Запорізькій, Сумській областях відбивають навалу московської орди – ворога всієї Європи.

Дякую кожному медику, який у бронежилеті чи білому халаті рятує життя українських військових.

Дякую кожному волонтеру і кожному українцю, які спільно борються за Українську державу.

Упевнений, що нашу країну неможливо знищити, хоча щодня окупанти стріляють по наших цивільних, по нашій культурі, по релігії, щоб знищити нас як націю. Але їм точно це не вдасться ніколи, бо в нас є найбільший скарб – це український народ, який споконвіку стоїть до кінця і в єдності.

Закликаю всіх об’єднуватися проти нашого ворога, щоб вигнати його з нашої країни і разом будувати велику українську незалежну суверенну вільну державу», - сказав Юрій Холод.

За активну громадянську позицію, вагомий внесок у розвиток волонтерського руху та з нагоди Дня Героїв Юрій Холод разом із колегами-депутатами нагородив цінними подарунками Львівської обласної ради волонтерів: Лілію Козій, Ольгу Когут, Наталію Курівчак, Наталію Оверко, Марію Поліщук, Марію Пришляк, Олену Говикович, Олега Вітовського, Володимира Бачинського, Василя Корпана, Ірину Максимишин, Любов Осміловську, Петра Паращака, Дмитра Харечка.

Як наголосив у своєму виступі Сергій Дзядик, до російсько-української війни День Героїв був історичним святом, а сьогодні він перебуває у сучасному вимірі, адже Герої – серед нас.

«Нам усім треба по-новому вчитися жити. Після перемоги у війні шануватимемо не тільки героїв-військових, але й людей, які стали героями в інших професіях, наприклад вчителів, які якісно навчають дітей, чи священників, які їздять на схід, щоб сіяти там зерно українства. А зараз треба воювати і допомагати нашим Збройним Силам України», - підкреслив Сергій Дзядик і разом з колегами-депутатами вручив відзнаки військовим і передав їм необхідні на фронті речі.

Закінчилися урочистості патріотичною мистецькою програмою та оглядинами тематичної виставки в холі Львівської обласної ради.