У Львові любителі шахів позмагалися з легендарними гросмейстерами

У Львові любителі шахів позмагалися з легендарними гросмейстерами

04.04.2024

Титуловані українські гросмейстери, переможці міжнародних турнірів Марта Літинська, Олег Романишин, Олександр Бєлявський, Адріян Михальчишин, а також ісландський шаховий гросмейстер і банкір Маргейр Петурссон протистояли 80-ти любителям шахів з Львівщини. Захід відбувся сьогодні, 4 квітня, у Львівському палаці мистецтв.

З гросмейстерами в сеанс одночасної гри в шахи змагалися школярі з різних районів області, військовослужбовці Збройних Сил України, ветерани, медики, прикордонники, курсанти Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, нацгвардійці, поліціянти та рятувальники.

«Шахи – інтелігентний вид спорту, який об'єднує всіх. Навіть в окопах солдати й офіцери грають в шахи. Багато шахістів беруть сьогодні активну участь в обороні нашої країни. На жаль, у цій війні загинуло понад 30 наших колег-спортсменів. Тому сьогодні також разом будемо допомагати фронту», – сказав гросмейстер Адріян Михальчишин.

Співорганізатор заходу, благодійна організація «Львівський Лицар» оголосила під час змагань збір коштів на закупівлю оптичного обладнання для військових. Пожертви можна було залишити у скриньці або переказати на цифровий рахунок.

Учасників заходу привітали депутати Львівської обласної ради: начальник Львівської військової адміністрації Максим Козицький, начальник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук та Захар Миляник.

«Дуже важливо обʼєднувати наше суспільство, гуртувати його у цікавих, потрібних для перемоги ініціативах. Уже другий щорічний турнір одночасної гри у шахи з відомими гросмейстерами України – це чудова нагода змістовно і цікаво разом провести час та зібрати кошти на допомогу нашим захисникам. Дякую організаторам, гросмейстерам та усім учасникам: військовим, медикам, рятувальникам та школярам», – зазначив Захар Миляник.

На пам`ять учасники турніру отримали грамоти, а кращих гравців – відзначили призами.