У Львові на конференції обговорюють питання підтримки реформи місцевого самоврядування

У Львові на конференції обговорюють питання підтримки реформи місцевого самоврядування

05.09.2019

 

Перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус сьогодні, 5 вересня, взяв участь у підсумковій конференції проекту "Підтримка реформи місцевого самоврядування", яка зібрала у місті Львові  представників з Полтавщини, Київщини, Львівщини, Сумщини та Чернігівщини.

В межах проекту в 20 об'єднаних територіальних громадах було проведено партисипативне стратегічне планування, в т.ч. в Мостиська міська рада, Солонківська ОТГ, Грабовецька ОТГ та Рудківська ОТГ Львівської області.

"Від імені Львівської обласної ради вітаю учасників конференції. Тема сьогоднішньої конференції  щодо реформи місцевого самоврядування є актуальною. Зараз нам потрібно розуміти, коли і як закінчиться децентралізація в країні і побачити, у якому напрямку ми рухаємося. Ми сьогодні з задоволенням послухаємо досвід наших польських колег, обміняємося різними думками, які, я переконаний, допоможуть нам в подальшому.
Учасникам заходу бажаю плідної роботи, успіхів та досягнення поставлених цілей», - зазначив Андрій Білоус. 

Проект «Підтримка реформи місцевого самоврядування в Україні», що реалізується Інститутом громадянського суспільства за підтримки Європейського Союзу, спрямований на прискорення процесів децентралізації в Україні. Діяльність у рамках проекту сприяє реалізації Концепції реформи місцевого самоврядування й територіальної організації в Україні та ефективному реформуванню публічної влади в країні. Команда проекту працює над підтримкою процесу децентралізації в Україні, розбудовою спроможних громад та формуванням ефективної публічної влади.