У Львові планують створити Ліцей цивільного захисту

У Львові планують створити Ліцей цивільного захисту

28.05.2024

Сьогодні, 28 травня, під час спільного засідання постійних комісій з питань освіти, науки та інновацій і з питань комунального майна розглянули лист Міністерства освіти і науки України щодо внесення змін до розпорядження Кабінету Міністрів України про передачу в комунальну власність закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Зокрема, у листі йдеться про те, щоб передати один з державних навчальних закладів, який раніше Кабінет Міністрів задекларував передати в спільну власність територіальних громад Львівської області, до сфери управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій з метою розміщення у ньому Ліцею цивільного захисту.

Як пояснив ректор Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Дмитро Бондар, державою запропоновано ідею створення на території України чотирьох ліцеїв такого спрямування: у Києві, Івано-Франківську, Дніпрі та Львові.  

Створення такого закладу ініціює Державна служба України з надзвичайних ситуацій за підтримки Міністерства внутрішніх справ України для дітей, батьки яких загинули або померли внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, отриманих під час воєнних дій або виконання службових обов’язків. 

За підсумками засідання комісії підтримали ініціативу створення ліцею та задекларували готовність при необхідності вилучити з переліку об'єктів професійної (професійно-технічної) освіти, який було передано з державної у спільну власність територіальних громад Львівської області рішенням сесії обласної ради від 6 лютого 2024 року освітній заклад, потрібний для створення нового ліцею.

У майбутньому ліцей цивільного захисту перебуватиме у складі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, який належить до сфери управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій.