У Львові створять Центр Свободи і Демократії

У Львові створять Центр Свободи і Демократії

27.06.2024

Сьогодні, 27 червня, Львівська обласна рада, обласна військова адміністрація та Європейський Центр Солідарності (Гданськ, Республіка Польща) підписали меморандум щодо створення у Львові Центру Свободи і Демократії.

Центр розбудовуватиме партнерські зв’язки як в Україні, так і за кордоном, співпрацюватиме з установами культури, музеями та університетами.

У найближчих планах роботи Центру - організація польсько-української виставки «За вашу і нашу свободу», проведення кінофестивалів, концертів, зустрічей з письменниками, митцями, лідерами суспільної думки, політиками, підприємцями, тематичних дискусій, навчальних семінарів, тренінгів для молоді. Також планують щороку проводити міжнародний форум «Європа з поглядом у майбутнє - Гданськ-Львів».

За словами директора Європейського Центру Солідарності Базіля Кєрскі, центр у Львові має стати відкритим простором для діяльності і співпраці різних польсько-українських громадських ініціатив та організацій. Базіль Кєрскі подякував усім, хто підтримав таку ініціативу і посприяв її появі у Львові.   

«Підписання сьогоднішнього меморандуму, переконаний, є першим кроком до плідної українсько-польської співпраці, зокрема в галузі культури. Ми готові запропонувати наші кращі художні та мистецькі колективи для проведення спільних заходів як у Львові, так і у Гданську для розвитку наших добросусідських відносин.

Хочемо також, щоб наше стратегічне партнерство з гданським Європейським Центром Солідарності стало важливою міжнародною платформою для діалогу про майбутнє України та демократії», - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.