У Румунії стартувала літня школа для дітей української етнічної спільноти

У Румунії стартувала літня школа для дітей української етнічної спільноти

16.07.2019

 

Ось уже другий рік поспіль, за сприяння голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина, розпочала свою роботу літня школа для дітей української етнічної спільноти Сучавського повіту (Румунія). 

З привітальним словом до учасників школи під час відкриття виступили заступник голови Сучавської повітової ради Віорел Сарденчук, мер м.Сучави Адріан Попою, заступник голови Союзу Українців Румунії Віктор Грігорчук, інспектор Сучавського повітового інспекторату з питань освіти, голова Сучавського відділення Союзу Українців Румунії Ілля Саучук. У своїх привітаннях промовці висловили сподівання, що заняття в літній школі будуть корисними і цікавими для дітей, заохотять їх до ширшого вивчення української мови та культури. 

У школі навчатиметься понад сто дітей з м. Сірет та навколишніх сіл Сучавського повіту. Заняття проводяться в приміщенні технічного коледжу «Latsu Voda».  

Основне завдання літньої школи – допомогти дітям етнічних українців більше дізнатися про Україну, про нашу історію, звичаї та обряди, українську культуру, закріпити знання з української мови, здобуті в школі, збільшити словниковий запас, прищепити любов до всього, що пов’язане з Україною, а також знайти нових друзів.