У Самборі після реконструкції відкрили центральну спортивну арену

У Самборі після реконструкції відкрили центральну спортивну арену

16.06.2021

Сьогодні, 16 червня, у місті Самбір урочисто відкрили реконструйований стадіон ім. Л. Броварського. 
Проєкт реалізовувався в рамках державної програми «25 спортивних магнітів», а також завдяки реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини. 

Стадіон розрахований на понад 2000 глядацьких місць.

На реконструкцію цього об’єкта було скеровано 17, 6 млн грн з державного бюджету, 7,3 млн грн – з обласного бюджету та  2, 9 млн грн – з місцевого бюджету. 
Як розповів голова Самбірської райради Віталій Кімак, стадіон був у дуже занедбаному стані  і давно потребував відновлення. 

«Ремонтні роботи тривали тут  впродовж двох років.  І зараз ми бачимо чудовий результат. 
Самбірщина  має багато  талановитих дітей та молоді, які прагнуть  займатися спортом . У нас є районна  дитячо-юнацька спортивна школа і сьогодні вони отримали сучасну спортивну інфраструктуру і нові можливості для досягнення успіху та перемог», - зазначив Віталій Кімак.

В рамках урочистостей також відбувся товариський футбольний матч за участі ветеранських команд ФК «Самбір» - «Динамо» Київ.

Нагадаємо, цьогоріч на Львівщині у межах обласної Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту буде споруджено 13 спортивних майданчиків та реконструйовано 3 стадіони. Також передбачено капітальний ремонт та реконструкцію ще 3-х спортивних об‘єктів області коштом Державного фонду регіонального розвитку.