Учасникам Форуму представили кращі практики в межах Програми «Змінимо країну разом»

Учасникам Форуму представили кращі практики в межах Програми «Змінимо країну разом»

25.06.2019

Учасники Форуму місцевого розвитку сьогодні, 25 червня, обговорили кращі практики міжрегіональної співпраці у межах Програми «Змінимо країну разом» на прикладі конкурсу освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей.

На початку дискусії Міністр у справах ветеранів України Ірина Фріз наголосила, що гасло «Змінимо країну разом» актуальне сьогодні, як ніколи раніше.

Як зауважив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, цьогоріч переможцями стали: 5 медійних, 12 культурних і 15 освітніх проектів, синхронізованих між Львівщиною і Луганщиною. «Наголошую на винятковій важливості спільної роботи, пов’язаної з проникненням, збільшенням кількості контактів між Львівщиною і східними областями. Вітаю всіх, хто зрозумів, що такий спосіб громадської взаємодії дає результат. Дякую представникам освіти, культури, медіа, які готові представляти себе за межами своєї області в рамках нашого конкурсу», - акцентував він.

Додамо, що на конкурс у галузі освіти було подано – 17 заявок, перемогло – 15. У галузі культури подано – 17 заявок, – перемогло – 12. У медійній сфері подано – 7 заявок, перемогло – 5.

Із переліком переможців можна ознайомитися – ТУТ.

Варто зауважити, що конкурс освітніх, культурних та медійних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей вже вдруге реалізується спільно Львівською обласною радою, Міністерством освіти і науки України, департаментами освіти і науки Львівської ОДА і Луганської ВЦА, Асоціацією органів місцевого самоврядування ЄВРОРЕГІОН «КАРПАТИ – Україна» у рамках програми секторальної підтримки регіонального розвитку.

Нагадаємо, проект «Змінимо країну разом» передбачає міжрегіональне співробітництво Львівщини з Луганщиною у освітній, культурній, медійній, соціальній та інших галузях. 

«Хотілося, щоб міжрегіональні обміни мали і державну підтримку», - резюмував Олександр Ганущин.

Заступник голови Луганської ВЦА Юрій Клименко підкресливши, що співпраця Львівщини і Луганщини - це наша відповідь на виклики гібридної війни, вручив почесну грамоту від Луганської ВЦА – Львівській обласній ради за підтримку Луганщини і плідну співпрацю між регіонами.

Окрім того, в рамках дискусійної панелі Почесним консулом Канади у Львові Оксаною Винницькою-Юсипович було презентовано перспективи деінституціоналізації системи опіки над дітьми в Україні.