Уночі російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові

Уночі російська ракета влучила у багатоквартирний будинок у Львові

06.07.2023

На Львівщині повітряна тривога у ніч проти 6 липня розпочалася о 02:06 і тривала трохи більше ніж годину.

Відбулась чергова ракетна атака на місто Львів — російська ракета влучила у багатоквартирний будинок. Було займання, яке оперативно загасили. На жаль, є постраждалі та загиблі.

Більше сотні будинків зазнали пошкоджень. На місці працюють пожежники, медики, фахівці ДСНС. Людям надають всю необхідну допомогу. Рятувальники розбирають завали.

Про це поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Ворог намагається знищити український народ, однак у нього нічого не вийде. Ми обов'язково переможемо. Упродовж дня інформуватимемо про нові деталі», - зауважив очільник області.

..........

«Внаслідок російського ракетного обстрілу пошкоджено багатоквартирний будинок. Зруйновано 3 та 4 поверхи у двох під’їздах. Триває пошуково-рятувальна операція. Станом на 7:00 загинуло 4 людини, травмовано - 9. Співробітники ДСНС врятували 7 осіб, евакуювали - 64. Рятувальники продовжують розбирати завали. Також на місці працюють психологи. Розгорнуто мобільні поліцейські пункти, де приймають заяви від потерпілих та надають необхідну допомогу.

Станом на 8:20: унаслідок вибухів 4 людини загинули та 32 – отримали поранення, з них одна дитина. Рятувальна операція триває», - МВС України.

..........

«Станом на 8:15 зараз до двох міських лікарень Львова госпіталізували 13 постраждалих. Одна жінка – у важкому стані. Ще 21 людині надали першу допомогу і відпустили на амбулаторне лікування», - Львівська міська рада.

..........

Офіційна інформація від начальника Львівської ОВА Максима Козицького станом на 9:00 год.:

«Ворог атакував нашу область з Чорного моря — ракетами «Калібр».

Повітряне командування «Захід» Повітряних Сил ЗС України знищило 7 ракет над Львівщиною.

Львів

Підтвердили загибель чотирьох людей. На момент влучання усі вони перебували в будинку. Співчуття рідним.

Постраждали 34 людини.

Пошкоджені близько 30 будинків та понад 50 автомобілів.

До ліквідації наслідків удару залучили 23 одиниці техніки та понад 100 рятувальників.

Львівський район

Уламок ракети впав в одному зі сіл Львівського району поблизу будівлі Народного дому. Утворилася вирва. Попередньо – без постраждалих.

Золочівський район

Унаслідок падіння уламків ракети є руйнування в приватному господарстві в одному зі сіл Золочівського району. За попередньою інформацією, постраждалих нема.

Дякую всім службам, які дуже оперативно та професійно спрацювали. Дякую людям, які допомагали та підтримували одне одного», - Максим Козицький.

Львівська обласна рада висловлює співчуття рідним і близьким загиблих.