Упродовж двох вечорів у Львівській філармонії лунатимуть сонати Баха

Упродовж двох вечорів у Львівській філармонії лунатимуть сонати Баха

05.08.2019

 

17 та 18 серпня гості VI Міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові» матимуть можливість познайомитися з циклом із шести сонат для скрипки та клавесина Йоганна Себастьяна Баха.

Цикл із шести сонат звучатиме в інтерпретації скрипаля Євгена Кострицького та клавесиністки Олени Жукової. Подію поділять на дві частини (17 і 18 серпня), кожна з яких міститиме по три сонати Й.С. Баха.

Спеціально для виконання цього знаменитого твору до Львова привезуть двомануальний клавесин нідерландського майстра Ґерріта Клопа (Gerrit Klop), збудований 1968 року, який є історичною копією великого французького клавесина XVIII століття майстерні Паскаля Таксіна (Pascal Taskin). Інструмент має чотири регістри та розписаний вручну.

Початок концертів у рамках проекту «3+3» – о 18:00 год. у Львівській національній філармонії.

Як відомо, упродовж 15-31 серпня у Львові триватиме VI Міжнародний музичний фестиваль «Музика в старому Львові». У його межах відбудеться понад десять подій, кожна з яких демонструватиме багатовимірність, різноманітність та унікальність музичної культури міста, адже музика у місті Лева ще з княжих часів і аж до сьогодні була невід’ємною його частиною.