В неділю 18 липня у Добротворі відбулося свято гостинності

В неділю 18 липня у Добротворі відбулося свято гостинності

19.07.2021

 "Сім громад – один район" – вперше свято гостинності організували та провели з нагоди  річниці створення Червоноградського району.

З 2020 року до складу району увійшли 5 міських та 2 селищні територіальні громади. Особливості та потенціал кожної громади її мешканці під час свята презентували на окремих локаціях.  

Мета цієї події – привернути увагу до різноманітних територій району, розповісти про можливості для туризму, співпраці, інвестицій у регіон. Адже у кожної з громад особливий духовно-інтелектуальний потенціал, ресурси, амбіції щодо майбутнього.

"Белзька земля береже унікальну історію княжої доби. У Великомостівській громаді найкращий кінологічний центр в Україні,  відомі захопливі маршрути для сплаву на байдарках по річці Рата. Чемпіонів олімпійців тренують на базі  Добротвору, сільськогосподарська Лопатинська громада, відома замками й храмами Сокальщина, славетна Радехівська земля, шахтарський край – Червоноградська міська громада, яка нещодавно стала учасником проєкту трансформації вугільних регіонів за сприяння уряду Німеччини. Тут незабаром втілять  інноваційні рішення, які стануть прикладом для всієї країни", - відзначив голова постійної комісії з питань соціальної політики, прав дітей, людини та учасників бойових дій Львівської обласної ради Микола Іщук.

Від  депутатського корпусу Львівської обласної ради він привітав учасників свята з першим роком функціонування району та наголосив на тому, що мешканці Львівщини уже відчули можливості, які дає реформа децентралізації громадам. Варто більше покладатися на власні сили, залучати всі ресурси території для розвитку, не боятися відповідальності,  втілювати ідеї, створювати  свій простір.

"Приємно вражений тим, як багато гарних ідей, людей сьогодні презентувала Червоноградщина. У їхній спільності велика сила. Запрошую активних громадян ідеями та рекомендаціями долучатися до розвитку області, допомагати  формувати соціальну політику. Ми в обласній раді працюємо над тим, щоб для кожного жителя громади послуги ставали якісними та доступними. Території мають конкурувати за мешканців, створювати комфортні умови для місцевих родин і розвиватися", - наголосив Микола Іщук.