В обласній раді планують створити «Львівський обласний центр підготовки населення до національного спротиву»

В обласній раді планують створити «Львівський обласний центр підготовки населення до національного спротиву»

05.10.2023

Сьогодні, 5 жовтня, відбулося засідання постійної комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань обласної ради за участі представників департаменту з питань цивільного захисту Львівської обласної військової адміністрації.

Депутати розглянули ряд звернень та запитів від військових формувань області, погодили окремі напрямки фінансування обласної програми «Безпечна Львівщина». Окремо, члени комісії розглянули можливість створення на Львівщині комунального підприємства «Львівський обласний центр підготовки населення до національного спротиву».

«Спільно з профільним департаментом розглянули можливість створення комунального підприємства «Центр підготовки населення до національного спротиву». Маємо єдину чітку позицію комісії щодо потреби створення та бачення функціонування такого підприємства. На сьогодні, працюємо з юридичними аспектами реєстрації центру, формуємо функціональні особливості підприємства. Подальший розгляд даного питання плануємо обговорити на черговому засіданні комісії», - зазначив голова комісії Назарій Сумало.

Основною метою створення Центру депутати бачать постійну системну підготовку цивільного населення до національного спротиву. Навчання проводитимуть кваліфіковані інструктори та тренери, що мають військовий досвід в зоні проведення бойових дій.