В обласній раді провели навчання щодо участі у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад

В обласній раді провели навчання щодо участі у Конкурсі ініціатив місцевих карпатських громад

27.05.2021

Сьогодні, 27 травня, за участі голови Львівської обласної ради, очільниці Правління Єврорегіон «Карпати-Україна» Ірини Гримак відбувся навчальний семінар щодо Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад для представників Львівської області.

Під час семінару представників територіальних громад, ініціативних груп, громадських організацій ознайомили  з  усіма деталями підготовки заявок на конкурс, який фінансується за кошти обласних бюджетів Львівщини, Закарпаття, Івано-Франківщини і Чернівецької області.

«Для нас це вже п'ятий конкурсний набір, тому ми звернули увагу не лише на помилки, які допускають апліканти, але і розповіли про кращі реалізовані проєкти у попередні роки.

Наша філософія - формувати дієві та якісні проєктні команди в Карпатському регіоні, реальними проєктами демонструвати спроможність карпатських областей об'єднувати зусилля і творити якісні інструменти підтримки розвитку регіону», - зазначила виконавча директорка Асоціації Галина Литвин.

Вона подякувала також депутатам за послідовну позицію щодо необхідності підтримки місцевих ініціатив як передумови підвищення спроможності організацій залучати кошти ЄС для реалізації проєктів транскордонної, міжрегіональної співпраці та регіонального розвитку. 

"З нетерпінням до 18 червня чекаємо крутих заявок, креативних ідей розвитку місцевих карпатських громад», - зазначила вона.

«На сьогодні наскільки сильними та прогресивними у своєму розвитку будуть наші громади, настільки близькою стане для нас перспектива членства в Європейському Союзі, - зазначила під час вітального слова Ірина Гримак. - Змінювати життя на краще в наших громадах, в тому числі й через реалізацію різних проєктів – це той виклик, з яким нам потрібно впоратися.

Львівщина має бути прикладом. Має показати свій досвід у реалізації різних проєктів, підготовці проєктних пропозицій та втіленні їх у життя.

Результатом нашої з вами роботи має стати успіх наших громад».