Військовослужбовцям в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги» передали 9-тисячного дрона

Військовослужбовцям в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги» передали 9-тисячного дрона

21.06.2024

 


Чергову партію з 730 безпілотників сьогодні, 21 червня, передали на фронт в межах благодійного проєкту «Пташки Перемоги». Серед безпілотників: дрони-камікадзе та дрони MAVIC у різних комплектаціях.

Їх розподілять між бійцями:  80-ї окремої десантно-штурмової бригади, 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила, 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», 68-ї окремої єгерської бригади імені Олекси Довбуша, 77-ї окремої аеромобільної бригади, 3-ї окремої штурмової бригади, Іноземного легіону, 7-го прикордонного Карпатського загону, 3-го прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса, 420-го Окремого Стрілецького батальйону, Української Добровольчої Армії, спецпризначенцями СБУ, ГУР, ССО. Зокрема по 100 FPV дронів отримають: батальйон ударних безпілотних комплексів «Ахіллес» 92-ї окремої штурмової бригади та батальйон безпілотних авіаційних комплексів «РАРОГ» 24-ї окремої механізованої бригади ім. Короля Данила.

Придбали дрони завдяки коштам, які команда «Пташок Перемоги» зібрала під час благодійних аукціонів у Варшаві (Польща) та у Підгорецькому замку, з різноманітних форумів та заходів та які пожертвували партнери проєкту.

«На початку акції ми всі мріяли про тисячу дронів для ЗСУ, а сьогодні передаємо вже 9-тисячний. І я знаю, що організатори акції «Пташки перемоги» вже запланували наступні 8 аукціонів, в тому числі в Празі. Як сказав Ігор Дулин цей проєкт зупинить тільки перемога. Крім того, вже зараз до закупівлі дронів додають ще питання реабілітації. 20% від суми зборів на аукціонах віддаватимуть для Superhumans Centr та іншим реабілітаційним центрам.

Я вдячний всім організаторам, Ігорю Дулину, Олександру Тіщенку, всім нашим підприємцям, отцю Макарію, який назбирав для 24-ї королівської бригади вже 3 млн гривень, всім, хто донатить і долучається до зборів у будь-який спосіб. Не зупиняймося!» - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Благодійний проєкт «Пташки Перемоги» стартував 31 березня 2023 року. Його реалізують Ігор Дулин та Олександр Тіщенко під патронатом начальника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького.