Володимир Квурт у Німеччині зустрівся з підприємцями та волонтерами й подякував за допомогу Україні

Володимир Квурт у Німеччині зустрівся з підприємцями та волонтерами й подякував за допомогу Україні

16.05.2022

Голова комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт взяв участь в економічному Дні міста Гюрт. Цього року у німецькому місті Гюрт зустрілися представники компаній, залучених у різних сферах економіки. Захід відбувався під гаслом: «Структурні зміни – користуємося шансами, формуємо майбутнє».

Голова постійної комісії з питань бюджету та соціально - економічного розвитку Львівської обласної ради Володимир Квурт зазначив, що відвідав захід на запрошення міського голови Дірка Бройєра. Метою участі були зустрічі із підприємцями Німеччини, налагодження нових міжнародних контактів.

«Ми представили бачення майбутніх відносин між Україною та Німеччиною, перспективу для бізнесу та інвестицій. Зокрема співпрацю у сфері технологій, диджиталізації. Крім того, місто Гюрт під час війни прихистило понад 500 громадян України. Їх тут прийняли та всіляко підтримують. Місто Гюрт є містом побратимом з нашими Перемишлянами. Нещодавно черговий великий гуманітарний вантаж з Гюрта відправлено в Україну».

Володимир Квурт наголошує, що під час заходів йшлося про трансформацію та структурні зміни вугільних регіонів Німеччини. Ця тема актуальна для України та, особливо, для Львівщини. Важливо, що Німеччина, відмовившись від російського газу, шукає та застосовує альтернативні джерела енергії, активно впроваджує водневу енергетику.

В рамках візиту до Німеччини Володимир Квурт також зустрівся з підприємцями - волонтерами, які активно допомагають Україні.

«Ми з вдячністю відвідали приватну компанію «Tyroo GmbH» у місті Нойхоф. Колектив компанії зібрав ресурси та відправив на фронт в Україну десятки автомобілів. Також розмістили та допомагають понад 50 українцям, які прибули до Німеччини. Приємно було також подякувати рестораторові, який від початку війни відправив до Києва понад 80 тонн харчових продуктів. Я мав честь вручити подяки від голови Львівської обласної ради власниці туристичної компанії «Meurer Touristik» Саші Мюрер, за допомогу та безплатне перевезення українців з кордону до Німеччини, а також міському голові міста Гюрт», - зазначив Володимир Квурт та наголосив, що Україну та українців сьогодні, як ніколи раніше, сприймають як частину цивілізованого світу, зникають бар’єри, тому цю можливість варто використовувати сповна.