Юрій Холод відвідав обласний Будинок дитини №1

Юрій Холод відвідав обласний Будинок дитини №1

01.06.2021

До Дня захисту дітей заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод відвідав Будинок дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки у Львові. 

У цьому комунальному закладі Львівської обласної ради наразі цілодобово проживають 42 дитини від шести місяців до п’яти років. Більшість із них потребують фахового медичного догляду, одна дитина - постійного щоденного піклування. 

“На попередній посаді  я курував роботу Служби у справах дітей, тому у цьому будинку я не вперше. Дуже приємно, коли деяких  дітей вже тут не зустрічаєш. І не тому, що вони виросли, а саме тому, що їх усиновили. Хоч також люблю бачитися з дітьми, які мене впізнають. Коли людина собі вибирає один заклад і буває тільки там, то ми знаємо, чим живе установа, чого вона потребує, як допомогти. Тоді день захисту дітей - не раз у рік. Я за те, щоб в Україні відбулася таки ДІ-реформа, і діти жили в родинах, але ті, хто потребує фахової підтримки, мусять її мати та відчувати щодня”, - каже заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод. 

Директорка будинку дитини Галина Качановська розповідає, що загалом установа розрахована на близько 100 дітей. Торік їх було більше, проте частину минулого і цього року передали у дитячі будинки сімейного типу, ще 5 торік і 3 цьогоріч усиновили родини.

“Ми - обласна установа. У нас є відповідний медичний та педагогічний персонал, сенсорна кімната, кабінет лікувальної фізкультури, ми робимо все, щоб умови перебування дітей були наближені до домашніх. Ми звертаємося до всіх громад області, бо готові на нашій базі приймати діточок, які потребують реабілітації через ураження центральної нервової системи”, - наголошує Галина Качановська.

За два роки комунальний заклад залучив для покращення матеріальної бази майже 3 мільйони гривень благодійних внесків. За обласні та спонсорські гроші тут замінили 67 вікон та 7 дверей.