Юрій Холод вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні в межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять»

Юрій Холод вшанував пам'ять Героїв Небесної Сотні в межах проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять»

12.03.2021

Сьогодні, 12 березня, на території Меморіалу Героїв Небесної Сотні громадськість Львова, духовенство, представники влади вшанували пам'ять Героїв, які віддаючи власні життя, захистили цінності Майдану та право на свободу та гідність. Проєкт «Небесна Сотня. Жива пам’ять» реалізовується щомісяця на честь днів народження кожного з Героїв Небесної Сотні Львівщини.

Юрій Дяковський родом з міста Стрия. Цього року йому б виповнилося 32. На Революцію Гідності вирушив у віці 25 років. Поранення на Майдані не злякали й не зупинили мужнього чоловіка, тож у квітні 2014 він, разом з товаришами, вирушив до Слов'янська Донецької області, потрапив в полон, там його жорстоко вбили.

Йосип Шилінг народився 14 березня 1952 року в селі Вороблевичі, Дрогобицького району. В роки національного відродження був членом Української Гельсінської Спілки. А в найкривавіші дні Євромайдану, разом з побратимами потрапив під кулі біля Жовтневого палацу в столиці й став однією із перших жертв цинічного розстрілу людей.

Дмитро Чернявський пішов з життя на 22 році в центрі міста Донецька. Народжений весною, 5 березня 1992 року, він був активним громадським діячем, добровольцем у самообороні, яка захищала учасників мітингу за єдність України. Саме під час проукраїнського мітингу весною 2014 року проросійські найманці показово вбили Дмитра, завдавши йому смертельних ударів ножем.

Анатолій Жаловага, мешканець Дублян, кандидат в майстри спорту, професійний гандболіст. Народився 13 березня 1980 року, але його життя 20 лютого 2014 року обірвала куля снайпера на вулиці Інститутській.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод подякував родинам Героїв за їхній патріотизм, мужність і силу протистояти труднощам. У своєму виступі він звернувся до присутніх на заході з проханням пам'ятати про кожного Героя, адже житимуть вічно, ще й вибороли життя для нас усіх.

«Небесна Сотня вибрала життя і гідність. Пам’ятати про них - це взяти їхні скривавлені щити і щодня вперто йти вперед - за гідність і майбутнє нашої країни, наших громад. Це - творити майбутнє, будувати, вірити, вести і не відступати перед найбільшими силами, які часом йдуть проти нас»,- підкреслив Юрій Холод. Кожному з цих чоловіків посмертно присвоєно звання Героя України.

Мета проєкту «Небесна Сотня. Жива пам’ять» нагадати суспільству про тих, кому ми завдячуємо мирним і вільним життям, зберегти пам'ять про патріотів впродовж років.