З гучною колядою, віншуваннями та Маланкою до Львівської обласної ради завітав вертеп з Миколаївської громади

З гучною колядою, віншуваннями та Маланкою до Львівської обласної ради завітав вертеп з Миколаївської громади

13.01.2023

Працівники історико-культурного заповідника "Стільське городище" разом з педагогами Березинської школи та Миколаївської дитячої школи мистецтв організували різдвяну виставу. У неординарному сценарії дійства автори та актори поєднали традиційні віншування, колядки з сучасними піснями й побажаннями Перемоги Україні.

Персонажі вертепу – незламні українські воїн, електрик та зв’язківець. Маланка – українська дівчина, яка чекає з війни свого хлопця, поки він у лавах ЗСУ бореться зі злом.

Колектив із багатого історією краю, де здавна проживали білі хорвати, побажав усім українцям доброго, мирного і переможного року.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак подякувала колядникам за емоційний виступ віру і любов, якими вони діляться з глядачами.

«Ми є народ, який зараз цілому світові демонструє свою міць і силу, а також любов і повагу до ближнього. Україна зміцнюється завдяки відданості кожного із нас. Ми разом і в цьому наша сила. Нехай цьогорічна різдвяна зірка принесе омріяну перемогу і розвиток нашій державі, а в кожну родину добро та злагоду»,- акцентувала Ірина Гримак.