Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України відзначає 32-гу річницю створення

Західне регіональне управління Державної прикордонної служби України відзначає 32-гу річницю створення

07.05.2024

Сьогодні, 7 травня, у Львові відбулися заходи з нагоди відзначення Дня створення Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Участь в урочистому заході взяли очільники обласної та міської влади, представники військових та правоохоронних органів, керівництво та особовий склад Західного регіонального управління  Державної прикордонної служби України, ветерани.

«У буремних подіях прикордонники Західного управління дають гідну відсіч збройній агресії та надійно обороняють нашу державу. Більше 1700 військовослужбовців нашого управління відважно виконують бойові завдання на сході та півночі нашої держави. Понад 7100 прикордонників взяли участь у бойових діях з 2014 року, 9 перебувають  у полоні, 86 зникли безвісти, 126 загинули», - повідомив начальник Західного регіонального управління генерал-майор Валерій Вавринюк.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять колег-прикордонників та усіх Героїв, які віддали життя за цілісність та незалежність України.

«Кордони і їх цілісність та непорушність завжди символізували стійкість держави, її силу, її могутність.
Але кордони не позначають і не тримають себе самі. Не прикордонні стовпи, не лінії на картах, а люди їх бережуть і захищають.
За понад 10 років війни з Росією, з яких — уже понад 2 роки повномасштабної, прикордонники стали ще більш важливою частиною сил оборони та захисту держави. 

Найбільша вдячність усім, хто захищав і захищає Україну від окупантів. Низько вклоняємося всім, хто віддав найдорожче — життя, захищаючи Україну, за принцип недоторканності державного кордону.

Дякую всім вам, хто щиро, мужньо, самовіддано несе свою службу на всіх прикордонних заставах», - зазначив під час виступу в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод. 

Опісля Юрій Холод відзначив Грамотами Львівської обласної ради представників особового складу Західного регіонального управління  Державної прикордонної служби України.

Західне регіональне управління охороняє ділянку державного кордону України з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією, Молдовою та Білоруссю. Підрозділи дислокуються на території 6 областей: Волинської, Львівської, Закарпатської, Івано-Франківської, Чернівецької областей.