Заповідник "Тустань" запрошує відвідувачів долучатися до туристичних цікавинок

Заповідник "Тустань" запрошує відвідувачів долучатися до туристичних цікавинок

12.09.2023

Наскельна фортеця "Тустань" ХІII-ХVІ століть – це унікальна пам’ятка природи та будівництва, яка не мала аналогів у Європі. Фортеця діяла як потужний оборонний, митний та адміністративний центр. Цей комплекс був вершиною майстерності тогочасних будівничих. Нині ви можете прогулятися промаркованим маршрутом довкола скель та піднятися на них.

Якщо просто неба ви можете побачити скелі із залишками фортеці, то усі скарби, які там знаходили археологи, доступні для огляду в унікальному мультимедійному музеї Тустані.

Окрім того, Комунальний заклад Львівської обласної ради «Адміністрація державного історико-культурного заповідника Тустань» також пропонує відвідувачам різного віку цікавий та корисний відпочинок.

Гості “Тустані” можуть взяти участь у майстер-класі з гончарства, провести час на мотузковому парку “LaZanka”, подолати смугу перешкод різного рівня складності на екологічному дитячому майданчику, поспостерігати за домашніми тваринами у живому куточку неподалік культурного центру “Хата у Глубокім”.

За підтримки "Українського культурного фонду" у рамках проєкту “Фіджитальна трансформація Тустані” працівники музею працюють над створенням нових музейних і туристичних сервісів, які допоможуть цікаво та продуктивно провести вільний час на місці стародавньої фортеці.