«Змінимо країну разом»: Львівщину відвідали керівники органів місцевого самоврядування вугільних регіонів

«Змінимо країну разом»: Львівщину відвідали керівники органів місцевого самоврядування вугільних регіонів

18.06.2021

Зустрічі з керівництвом області, спілкування з головами громад, відвідування об’єктів інфраструктури, ознайомлення з найкращими практиками розвитку Львівщини – таким насиченим був триденний візит керівників органів місцевого самоврядування вугільних міст Донецької, Луганської і Волинської областей до Львівської області.

У перший день голова Львівської обласної ради Ірина Гримак презентувала гостям підходи обласної ради до підтримки ініціатив громад.

Цього ж дня наші партнери відвідали Жовкву, де з міським головою Олегом Вольським та головою Львівської районної адміністрації Христиною Замулою обговорили питання функціонування шкіл, бізнесу, підприємств громади. Принагідно гості відвідали міську котельню, збудовану за кошти проєкту енергоефективності програми Європейського союзу.

У другий день візиту наші колеги відвідали Червоноград, де міський голова Андрій Залівський показав об'єктів соціальної інфраструктури, зокрема відремонтоване приймальне відділення лікарні, збудований спортивний майданчик за програмою футбольного клубу «Шахтар» «Давай, грай», відновлені за підтримки Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна очисні споруди.

Завітавши у Сокаль, делегація ознайомилися з реалізованими за кошти Європейського Союзу проєктами у галузях дорожнього будівництва, розвитку туризму і підвищення якості медичних послуг.

В останній день перебування на Львівщині, наші гості відвідали Державний історико-культурний заповідник «Тустань» і зустрілися з головою Сколівської громади Миколою Романишиним.

«У таких зустрічах найважливішим є живе спілкування, налагодження нових контактів, поява креативних ідеї співпраці між нашими областями. Спілкування з головами громад – надихає і спонукає продовжувати поглиблювати співпрацю між нашими регіонами, якою системно займаємося з 2016 року», - зауважила виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» Галина Литвин.

Як відомо, делегація керівників органів місцевого самоврядування вугільних міст Донецької, Луганської і Волинської областей прибули на Львівщину в межах програми «Змінимо країну разом», яку реалізує Асоціація «Єврорегіон Карпати - Україна».