Бюджетна комісія пропонує спрямувати на галузі додаткові кошти

Бюджетна комісія пропонує спрямувати на галузі додаткові кошти

05.03.2019

Постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку під час засідання сьогодні, 5 березня, підтримала проект рішення про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік на загальну суму 673,2 млн грн. 90% цього фінансового ресурсу – це залишки субвенційних коштів, що утворилися на кінець 2018 року, а також майже 70 млн грн вільних залишків по спецфонду минулого року.

Відтак за рахунок невикористаних коштів минулорічного обласного бюджету передбачається, зокрема збільшення з 1 березня заробітної плати для працівників позашкільної освіти, екстреної медичної допомоги та медицини катастроф; запровадження підтримки стартапів для учасників ООС (АТО); встановлення у 2019 році одноразової адресної допомоги ветеранам УПА, політичним в’язням і репресованим; дофінансування Програм «Питна вода» та Програми енергозбереження для бюджетної сфери Львівщини.

Також члени комісії підтримали ініціативу щодо збільшення фінансування Програми проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у розмірі 5 млн грн. Цей фінансовий ресурс планують спрямувати переважно на пріоритет «Школи», який цьогоріч виявився надзвичайно активним.

Окрім того, під час засідання бюджетна комісія затвердила Програму капітального будівництва об’єктів соціально-культурного та житлово-комунального призначення за рахунок коштів бюджету розвитку обласного бюджету на 2019 рік. Перелік об’єктів складається майже зі 100 пунктів.

За словами голови комісії Олега Домчака, більше половини з цієї кількості об’єктів – планується здати вже цьогоріч. «Це є продовження реконструкцій і будівництва об’єктів, розпочатих в попередні роки. Йдеться переважно про дитячі садочки і школи. Також передбачили 10 млн грн для пологового відділення Львівської обласної лікарні, яке вже 2 роки не працює», - розповів він.

Як поінформував Олег Домчак, цього року бюджет розвитку складає 138 млн грн і сьогодні комісія збільшила його ще на 14 млн грн за рахунок вільних залишків по спецфонду 2018 року.

Варто зауважити, що 12 березня вищеназвані пропозиції та ініціативи розгляне сесія Львівської обласної ради.