Чеська Республіка передала медичне обладнання для Львівського обласного клінічного перинатального центру

Чеська Республіка передала медичне обладнання для Львівського обласного клінічного перинатального центру

10.05.2024

Обладнання на понад 21 мільйон гривень від Чеської Республіки отримав Львівський обласний клінічний перинатальний центр в межах проєкту «Безпечне укриття для новонароджених» та на підставі договору з МЗС Чехії.

Зокрема, комунальна медустанова Львівської обласної ради отримала електричне ліжко для реанімації, пологове ліжко, стельову консоль, обігрівач для новонароджених, багатофункціональне крісло, каталку, анестезіологічний візок, а також потужний генератор, який здатен повністю заживити пологовий корпус. 

Більшість цього обладнання вже підключили у пологовому відділенні в мініатюрі, яке облаштували в укритті медзакладу. Ще частина медтехніки працюватиме у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії, гінекологічному, допоміжних репродуктивних технологій та у спеціалізованому консультативно-діагностичному відділенні з жіночою консультацією. 

Це вже не перша допомога Чехії Львівському перинатальному центру. На початку минулого року, за сприяння та фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки та Генерального консула Чеської Республіки у Львові, заклад отримав потужний генератор на 630 кВт вартістю 4,7 млн грн. За потреби він може повністю забезпечити функціонування пологового корпусу.