Кошти на співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги маємо забезпечити, - Наталія Галецька

Кошти на співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги маємо забезпечити, -   Наталія Галецька

10.05.2024

Сьогодні, 10 травня, комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва на своєму засіданні заслухала інформацію щодо стану виконання Регіональної програми з міжнародного і транскордонного співробітництва, європейської інтеграції. 

Зокрема, обговорювалося питання співфінансування проєктів міжнародної технічної допомоги.

«Станом на зараз усі проєкти знаходяться на етапі початкової реалізації  та укладення угод,  відтак визначити остаточний обсяг фінансування зможемо дещо згодом.  Йдеться про проєкти-переможці в межах Програми Interreg NEXT Польща-Україна», - зауважила голова комісії Наталія Галецька. 
За її словами, Львівщина у межах Програми Interreg NEXT «Польща-Україна 2021-2027» реалізує 16 проєктів у пріоритеті «Довкілля» на суму понад 15 млн євро грантової допомоги,  у пріоритеті «Охорона здоров’я» - 7 проєктів  на очікувану суму гранту близько 6 млн євро.

Також Наталія Галецька наголосила, що з ініціативи комісії було здійснено інспекційний  виїзд  спільно представником Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Львівській області на пункти перетину кордону. 

«За підсумками роботи виїзної комісії було скеровано відповідні листи на підрозділи обласної військової адміністрації та Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України щодо забезпечення належного функціонування модулів санітарно-гігієнічних приміщень. Після цього ми отримали відповіді про те, що у зв’язку з численними запитами  роботу санітарних модулів відновлено. Ситуацію ми моніторитимемо і надалі, а щодо прикордонної інфраструктури очікуємо ширший звіт спільно представництвом Уповноваженого з прав людини про функціонування пунктів пропуску в частині доступності», – повідомила Наталя Галецька.  

Також комісія підтримала ініціативу щодо встановлення побратимських відносин між Львівською областю та штатом Каліфорнія.