Львівщина цьогоріч відзначає 90-річчя створення Організації Українських Націоналістів

Львівщина цьогоріч відзначає 90-річчя створення Організації Українських Націоналістів

04.02.2019

Сьогодні, 2 лютого, у Львівській національній філармонії урочистою академією відзначили 90-річчя створення ОУН. Участь у заходах взяли керівництво області, духовенство, громадськість, військові, молодь.
«Оунівцям, переконаний, було би приємно знати, що вітання «Слава Україні» стало офіційним вітання в українському війську, що у них є послідовники – науковці-дослідники, що їх справа – нести високо український Прапор – отримала своє продовження. Від імені Львівської обласної ради вітаю всіх зі святом. Слава Україні!», - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.
Крім того, за вагомий особистий внесок у збереження історичної пам’яті Олександр Ганущин нагородив Почесною відзнакою Львівської обласної ради «100-річчя від дня проголошення ЗУНР»: голову Українського інституту національної пам’яті Володимира В`ятровича, директора комунального підприємства Львівської обласної ради «Доля» Святослава Шеремету, члена ГО «Українські меморіали» Остапа Козака.
Варто зауважити, що в межах програми відзначення цьогоріч ювілею ОУН в області заплановано - впорядкування могил та місць поховань, відзначення Свята Героїв, молодіжний фестиваль «Зашків», вшанування Січовиків Карпатської України.
Додамо, що з нагоди відзначення річниці створення ОУН відбуватимуться круглі столи, наукові конференції, експонування фотодокументальних виставок, конкурси учнівських малюнків, показ художніх та документальних фільмів тощо.
Як відомо, з метою гідного відзначення 90-річчя створення Організації Українських Націоналістів упродовж 1-3 лютого у Львівській області триває флешмоб «Слова незламних». У сесійних залах органів місцевого самоврядування учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та активна молодь цитуватимуть відомих діячів ОУН.