Львівщина запросила бізнес Індонезії долучитися до реалізації соціальних проєктів

Львівщина запросила бізнес Індонезії долучитися до реалізації соціальних проєктів

16.02.2024

Співпраця в соціальній галузі між Львівщиною та Індонезією, організація спільних підприємств, реалізація ініціатив у галузі культури та освіти.

Про це йшлося сьогодні, 16 лютого, під час зустрічі в. о. голови Львівської обласної ради Юрія Холода та начальника Львівської ОВА Максима Козицького з Надзвичайним та Повноважним Послом Індонезії в Україні Аріфом Мухаммедом Басаламою.

На початку зустрічі керівники області в особі пана Посла подякували керівництву Індонезії за гуманітарну підтримку України.

Юрій Холод висловив сподівання на розвиток співпраці між Індонезією та Україною, зокрема між регіонами двох країн.

«Важливою складовою нашої співпраці є налагодження економічних зв’язків, оскільки через війну Україна втратила велику кількість ринків збуту. Пріоритетним напрямком взаємодії на даному етапі вбачаємо галузь сільського господарства», - зауважив в.о. голови Львівської обласної ради.

Юрій Холод розповів гостям про Центр реабілітації та протезування для постраждалих від війни «Superhumans Center» та про комунальні заклади Львівської обласної ради галузей охорони здоров’я і соціального захисту.

«Запрошую долучитися до партнерства задля допомоги нашим соціально орієнтованим закладам та обміну досвідом, адже сьогодні для нас це дуже актуально.

Львівщина готова брати участь у різних міжнародних програмах та співпрацювати», - підкреслив Юрій Холод.

У продовження теми Максим Козицький запросив соціально відповідальний бізнес Індонезії долучитися до реалізації проєктів на Львівщині, пов’язаних з реабілітацією постраждалих від війни та медичною допомогою дітям.

У свою чергу, Аріф Мухаммед Басалама поінформував про допомогу Індонезії в сумі 5 млн доларів на відновлення галузі охорони здоров’я України і запевнив, що його країна буде допомагати і в майбутньому.

Крім цього, Надзвичайний та Повноважний Посол запросив студентів з України на навчання в Індонезію, яке оплачує уряд цієї країни.

«Індонезія чекає на розширення соціальних, культурних та економічних зв’язків з Україною, зокрема з Львівщиною», - підсумував Аріф Мухаммед Басалама.