Львівський історичний музей запрошує на презентацію виставки «РІД. Гілка Шухевичів: служіння народу та Україні»

Львівський історичний музей запрошує на презентацію виставки «РІД. Гілка Шухевичів: служіння народу та Україні»

27.06.2024

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» запрошує у неділю, 30 червня, на презентацію виставки «РІД. Гілка Шухевичів: служіння народу та Україні».

«Банерна виставка (11 планшетів) присвячена роду, родині Шухевичів – нащадкам відомого громадського діяча, етнографа, дослідника Гуцульщини Володимира Шухевича. Розкрито життєвий, науковий та суспільно-культурний аспекти діяльності Володимира Шухевича.

На виставці також висвітлено родинні зв’язки Шухевичів зі знаними в Галичині українськими родинами Старосольських та Рожанковських – відомими представниками громадських, військових, освітніх, наукових, культурних діячів.

Відслідковано життєвий шлях та діяльність внуків Володимира Шухевича – Романа, Юрія та Наталії Шухевичів та правнуків Юрія Шухевича та Марії Трильовської.

Хронологічно розповідь завершується трагічними подіями 1 січня 2024 року, коли внаслідок терористичного акту росії було знищено Меморіальний музей Генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича», - розповіли в Львівському історичному музеї.

Час: 14:00 год.

Місце проведення:  м. Львів, вул. Білогорща, 76 (музей Генерал-Хорунжого УПА Романа Шухевича).