На Львівщині відкрили повний комплекс ортопедичної клініки для лікування та реабілітації постраждалих від війни Superhumans Lviv

На Львівщині відкрили повний комплекс ортопедичної клініки для лікування та реабілітації постраждалих від війни Superhumans Lviv

20.06.2024

Сьогодні, 20 червня, на базі комунального закладу «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи» офіційно відкрили добудований комплекс Superhumans Lviv, який розпочав свою роботу у квітні минулого року. 

Участь у заході взяли дружина Президента України Олена Зеленська, міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко, в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, ветерани та ветеранки, засновники центру, донори, амбасадори, лікарі.

Гостям провели екскурсію по всьому комплексу Superhumans Lviv, ознайомили їх з роботою лабораторії протезування, відділення реабілітації, відділення реконструктивної хірургії, відділення відновлення слуху, 3D-лабораторії та презентували операційні та палатний фонд. Сьогодні площа медцентру становить 10 тисяч метрів квадратних.

«Лише в Superhumans Center в черзі сьогодні більше тисячі пацієнтів, які отримали травму внаслідок війни. Це означає, що нам треба збільшувати свої потужності та навчати якомога більше фахівців працювати в мультидисциплінарних командах та надавати якісні послуги з протезування та реабілітації», - розповіла СЕО Superhumans Center Ольга Руднєва. 

За період функціонування Superhumans Lviv понад 500 пацієнтів отримали повну послугу з протезування та реабілітації, встановлено 648 протезів, проведено понад 100 операцій з реконструкції обличчя та кінцівок. Тут працює десятеро протезистів, які щодня створюють протези для наших ветеранів. Медики навчалися в Німеччині, Італії, Австрії, Франції, Шотландії. 

Всього за рік роботи центр став лідером у роботі зі складними випадками та кількістю пацієнтів.

«Superhumans Center один із найкращих прикладів соціально відповідального бізнесу та якісного сучасного медцентру у світі. Ми вдячні всім, хто фінансує і творить цей унікальний заклад, адже тут не просто повертають свободу руху і можливості нашим суперлюдям - захисникам та українцям, яких скалічила війна. Тут часто дарують пораненим надію та сенс життя.

Центр справді частково працює на базі нашого обласного шпиталю ветеранів. Це означає, що команди медиків і реабілітологів постійно контактують, а пацієнти обох медзакладів взаємодіють, обмінюються інформацією, а часом проходять лікування і реабілітацію одразу в обох шпиталях. 

Львівщина є тиловим регіоном, але це покладає на нас величезну відповідальність. І галузі лікування та реабілітації, ветеранської політики та підтримки родин наших захисників — одні з найважливіших на багато років", - зазначив в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Під час відкриття комплексу Superhumans Lviv відбулися панельні дискусії про інтеграцію та соціалізацію ветеранів та проведено тренування з адаптивних видів спорту.

Нагадаємо, Superhumans Center був заснований за ініціативи українського підприємця Андрія Ставніцера та за сприяння МОЗ України. Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко та Перша леді України Олена Зеленська входять у наглядову раду Superhumans. На будівництво та роботу Superhumans було залучено понад 50 мільйонів доларів – переважно іноземних інвестицій. Найбільшим донором є американський філантроп Говард Баффет.