Профільна комісія підтримала ініціативу створення на базі обласної лікарні Університетської клініки Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького

Профільна комісія підтримала ініціативу створення на базі обласної лікарні Університетської клініки Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького

25.06.2024

Сьогодні, 25 червня, під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства депутати розглянули лист Міністра охорони здоров’я України про створення Університетської лікарні Львівського національного медичного університету ім. Д. Галицького на базі КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».

Як пояснив ректор університету Орест Чемерис, згідно стратегії розвитку медичної освіти Міністерство охорони здоров’я значну увагу приділяє розвитку університетських лікарень і власне медичний університет було визначено як пілотний проєкт у цьому напрямку. 

«Для забезпечення якісного освітнього процесу на дипломному та післядипломному рівні міністерство пропонує передати комунальної у державну власність обласну клінічну лікарню, оскільки саме тут знаходиться найбільше клінічних кафедр, заклад надає спеціалізовану медичну допомогу і географічно установа розташована поряд з навчальними корпусами та гуртожитками. 
Така модель є дуже поширеною за кордоном. Це можливість стати провідним закладом охорони здоров’я, де надаватиметься якісна медична допомога, відбуватиметься підготовка лікарів та проведення наукових клінічних досліджень. І дуже важливо – клініка матиме пріоритетне фінансування за програмою медичних гарантій», - зазначив Орест Чемерис.

За словами першого заступника начальника управління майном спільної власності обласної ради Віктора Кусого, нещодавно відбулася зустріч з колективом лікарні, де обговорили питання переведення працівників в іншу структуру зі збереженням робочих місць та кадрового потенціалу. 

Відтак комісія вирішила підтримати ініціативу МОЗ та доручити управлінню майном спільної власності спільно з департамент охорони здоров’я ОВА, медичним університетом напрацювати відповідний проєкт рішення на сесію Львівської обласної ради.