Спеціалізований будинок дитини «Любисток» відзначив Міжнародний день захисту дітей

Спеціалізований будинок дитини «Любисток» відзначив Міжнародний день захисту дітей

31.05.2024

Сьогодні, у переддень Міжнародного дня захисту дітей, у Львівському обласному спеціалізованому будинку дитини «Любисток» відбулося дитяче свято, організоване опікунами та вихованцями дитячого будинку, які створили своєрідну атмосферу затишку та радості. 


«Львівський обласний спеціалізований будинок дитини «Любисток» - це комунальний спеціалізований заклад Львівської обласної ради медико-соціальної допомоги дітям вразливих категорій.


За останні роки в заклад поступило більше 200 дітей, вибуло 139 дітей, усиновлено 21 дитину, повернуто в сім’ю 45 діток та понад 30 дітей знайшли прихисток в прийомних сім’ях або передані під опіку. На сьогодні у  «Любистку» перебуває 52 дитини вразливих категорій, які позбавлені батьківського піклування, діти з інвалідністю, що мають вроджені фізичні та психічні порушення, віком від 3-х тижнів.


У липні 2023 року, внаслідок ракетної атаки росії, дитячий будинок «Любисток» зазнав руйнувань від вибухової хвилі. Коштом обласного бюджету та меценатів в будинку проведено ремонт сходової клітки та перекриття, здійснено заміну пошкоджених вікон.


«Маємо забезпечити дотримання прав та захисту дітей, створити безпечне та затишне середовища для їхнього розвитку та виховання.

Це свято є важливою складовою у підтримці дітей, які потребують особливої уваги, а також виявом людяності та турботи про майбутнє кожної дитини, незалежно від її статусу чи стану здоров'я.

Міжнародний день захисту дітей - це нагадування для кожного з нас, що майбутнє нашого суспільства залежить від того, як ми дбаємо про кожну дитину сьогодні" – наголосив в.о. керуючого справами Львівської обласної ради Ярослав Гасяк.