У Львівській обласній раді відкрили виставку робіт юних художників Львівщини

У Львівській обласній раді відкрили виставку робіт юних художників Львівщини

30.05.2024

Близько 40 робіт юних художників експонується у Львівській обласній раді. Виставку підготував комунальний «Підбузький мистецький ліцей імені Емануїла Миська». У навчальному закладі Львівської обласної ради навчаються близько 100 юних митців із Львівщини.

Поряд зі шкільними предметами учні 5–11 класів закладу вивчають спеціалізовані предмети: живопис, графіку, композицію, скульптуру, історію мистецтв, фотомистецтво тощо. Допомогли підготувати виставку професійні художники Мар'ян Олексяк, Левко Микитич і Любомир Загайський.

«Раніше наш заклад був спеціалізованою школою-інтернатом. З 1 січня ми стали мистецьким ліцеєм для обдарованих дітей з сільської місцевості Львівщини. Створив наш заклад у 1992 році колишній ректор Національної академії мистецтв Емануїл Мисько. Він зауважив, що оскільки у Львові є багато позашкільних навчальних закладів, в академію мистецтв поступали в основному вихідці з міста. Проаналізувавши це, він створив можливість навчатися талановитим сільським дітям. У нас гарні показники, близько 65% наших випускників продовжують навчання у вищих навчальних художніх закладах», – розповів директор мистецького ліцею Валерій Вовк.