У Львівському госпіталі ветеранів війн та репресованих американські та львівські хірурги спільно оперують військових із мінно-вибуховими травмами

У Львівському госпіталі ветеранів війн та репресованих американські та львівські хірурги спільно оперують військових із мінно-вибуховими травмами

01.05.2024

Цими вихідними вперше у КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн і репресованих ім.Ю.Липи, що у Винниках, стартувала американсько-українська місія Reconstruction для допомоги постраждалим військовим. 

Делегація зі США зустрілася з керівництвом шпиталю та командою українських колег. Далі відбувались консультації для наших захисників з мінно-вибуховими травмами. Було проведено огляд десяти пацієнтів. 

Наступного дня провідні фахівці з США у галузі пластичної хірургії разом з українськими щелепно-лицевими хірургами кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО ЛНМУ ім.Д.Галицького та відділення хірургії голови та шиї госпіталю успішно провели пʼять операцій, підготовка до яких тривала близько трьох місяців. 

Оперативні втручання щодо відновлення складних пошкоджень мʼяких тканин обличчя пройшли успішно. 

Також топові пластичні хірурги  Крейг Хобар та Роман Букачевський обговорили подальші плани міжнародної співпраці та подальших місій з адміністрацією госпіталю та колегами-медиками. Триватиме місія до 3 травня.

«Такі заходи мають важливе значення для лікування та реабілітації наших Героїв, надають можливості нашим спеціалістам навчитись сучасним хірургічним методикам у надання якісної медичної допомоги і насамперед - це кропітка командна робота», - зазначив директор госпіталю ветеранів війн та репресованих Максим Прикупенко. 

Приїзд американських лікарів відбувся завдяки американській медичній організації Leap Global Misions, благодійному фонду "Християнська медична асоціація України" та фонду Razom for Ukraine. 

Відповідальний за місію для військових ЗСУ, доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО,щелепно-лицевий хірург Володимир Вовк.