У Львові презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

У Львові презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

05.06.2024

У романі «Гвардія наступу. Самовидець» розповідаються реальні історії українських захисників – нацгвардійців, поліцейських та прикордонників під час оборони Києва.

Автором видання є військовослужбовець бригади «Буревій» Тимур Нагалевський.

Вперше роман презентували до Дня українського добровольця. А цього тижня стартували зустрічі команди проєкту із молоддю.

Поспілкуватися з автором книги вже мали змогу курсанти й студенти двох вишів – Львівського державного університету внутрішніх справ та Львівського державного університету безпеки життєдіяльності.

«Це книга про героїв сьогодення, які боронять Україну від ворожої орди, про таких звичайних і водночас надзвичайних людей, різних за віком, освітою та життєвим досвідом, але об’єднаних однією метою. На цих сторінках закарбовані історії захисників, які мають палкі серця та нестримне прагнення прогнати російських окупантів з рідної землі», – розповів нацгвардієць Денис Соколов.  

Він зазначив, що книгу планують презентувати у 14-ти закладах вищої освіти.

Автор роману Тимур Нагалевський наголосив, що основною ідеєю твору є те, що історія – це також зброя.

«Для мене було важливим зафіксувати все відповідно до реалій та зберегти задум і певну інтригу розповіді. Мабуть, найскладніший аспект творчості – тримати цей баланс між справжнім та вигаданим», – зазначив письменник.

Доєднався до презентації і герой Гвардії наступу, військовослужбовець бригади «Спартан» Богдан Назаренко.

Під час заходу також презентували короткометражний документальний фільм, що розповідає про героїзм нацгвардійців, поліцейських та прикордонників.

Крім того, присутні ознайомилися з унікальними колажами, що ілюструють роман «Гвардія наступу. Самовидець». Їх створили мисткиня Дар'я Копійка та фотографиня Юлія Нерубенко.