У Львові в межах Ротарійського ділового форуму відзначили кращі інноваційні проєкти

У Львові в межах Ротарійського ділового форуму відзначили кращі інноваційні проєкти

20.05.2024

Ротарійський діловий форум молодіжного підприємництва-2024, який відбувся цими вихідними у Львові, об’єднав близько 100 підприємців-початківців. Цьогоріч захід був спрямований на популяризацію інноваційної діяльності та консолідацію інтелектуального потенціалу України за європейськими і світовими стандартами, формування міжнародної мережі «Бізнес-Інновації-Наука», підтримку стартапів та культури молодіжного підприємництва, створення комунікаційної платформи для налагодження ефективного діалогу представників бізнесу, наукових, освітніх і громадських організацій, органів державної влади, пошуку інвестиційних ресурсів і додаткових джерел фінансування перспективних інноваційних проєктів.

Учасниками форуму стали понад 100 осіб зі Львова, Харкова, Полтави, Запоріжжя, Рівного, Києва, Луцька, Івано-Франківська.
Це були як досвідчені підприємці, так і молодь, яка представила власні бізнес-ідеї у межах конкурсу інноваційних проєктів.

На конкурсі було представлено 14 проєктів від учнів та студентів Львова і Рівного, пов’язаних з оборонною індустрією, медициною, ІТ, легкою та харчовою промисловістю, освітою, дозвіллям. 

Колективним рішенням Конкурсної ради грошовими преміями було відзначено три проєкти: 
«Створення гемостатичного бинта на основі біополімерів» (авторка проекту Соломія Капаціла, Національний університет «Львівська політехніка»), 
«ПоМіжЛіт – літературно-акустичні вечори в тематиці різних країн» (Софія Шайда, авторка проекту, Львівський національний університет імені Івана Франка), онлайн-платформа Animal city (автори проекту учні ліцею «Оріяна»).

Спеціальною відзнакою від БФ «Фундація Кредо» було удостоєно проєкти «Послухай дипломата без бакалаврата» (автори проекту учасники студентської ініціативи Innovation Hub Національного університету «Львівська політехніка») та «Навчально-практичний курс для молоді в університетах «Основи фінансової грамотності» (авторка проекту Роксолана Скоропада, членкиня Ротаракт Клубу Львів).

Спеціальними дипломами про участь та заохочувальними призами від Ділової Ради Дистрикту 2232 РІ, Львівської міської ради, Департаменту економічної політики ЛОВА та Львівської обласної ради було відзначено усіх учасників конкурсу та організаторів заходу.