У Львові відкрили сучасний навчально-практичний центр легкої промисловості повного циклу

У Львові відкрили сучасний навчально-практичний центр легкої промисловості повного циклу

15.05.2024

Сьогодні, 15 травня, на базі Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи відкрили навчально-практичний центр легкої промисловості повного циклу.

Проєкт реалізувала громадська організація «Освітньо-виробничий кластер» за підтримки Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України».

Як розповів в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, вартість проєкту – 9,8 млн грн,  майже половину з яких надала програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України», а решту – Львівський обласний та міський бюджети.

«Головна мета центру – навчати та готувати кадри для підприємств. Адже саме швейна галузь в області має найбільший кадровий голод. Тож, окрім власних студентів, у межах проєкту, за співпраці з ГО «Освітньо-виробничий кластер», професійний коледж також впродовж 8 місяців навчатиме і перенавчатиме дорослих, які втратили роботу чи є внутрішньо переміщеними особами, хотіли б перейти працювати у галузь легкої промисловості чи вдосконалити свої навички. Зголоситися на таке навчання можна на сайті коледжу, воно буде безкоштовним і триватиме від 2 до 4 тижнів», - повідомив Юрій Холод.

За словами директорки Львівського професійного коледжу моделювання і ресторанної справи Наталії Оверко, загальна навчальна площа навчально-практичного центру – 346 кв. м, у ньому облаштовано: розкрійну лабораторію, швейну майстерню-лабораторію, трикотажну майстерню-лабораторію, кабінет комп’ютерного проєктування одягу, кабінет моделювання швейних виробів,  склад для фурнітури та рулонів.

«Ми навчаємо кравців, закрійників, технологів і майстрів з пошиття одягу. У Центрі організовано повний виробничий цикл пошиття одягу, тобто від сировини (тканини) до брендування і запакування готовий речей», - розповіла Наталія Оверко.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» підтримує український бізнес з метою підвищення конкурентоспроможності на внутрішньому ринку України та на міжнародних ринках, допомагає в розбудові спрощеного та прозорого бізнес-клімату, а також забезпечує українські компанії можливостями скористатись перевагами міжнародної торгівлі.