Українські міста отримали 6 нових швидких від Канадсько-Української Фундації

Українські міста отримали 6 нових швидких від Канадсько-Української Фундації

29.05.2024

Сьогодні, 29 травня, у Львові Канадсько-Українська Фундація передала 6 нових карет швидкої допомоги, які працюватимуть у центрах екстреної медицини Чернігова, Сум, Херсона.

За інформацією Міністра охорони здоров'я України Віктора Ляшка, понад півтисячі швидких зруйновано, виведено з ладу і викрадено російським ворогом в українських центрах екстреної медицини. Тож пріоритетом є області, які найбільше постраждали від російського вторгнення.

«Канадсько-Українська Фундація – одна з небагатьох харитативних організацій, яка за законодавством Канади має право постачати допомогу в Україну. Більшість таких організацій здійснюють діяльність виключно на території Канади. Канадсько-Українська Фундація співпрацює з Конгресом українців Канади й Світовим конгресом українців і невпинно, багато років допомагає Україні. Дякую їм також за поширення справжньої, правдивої й перевіреної інформації про Україну. До перемоги!», – сказала Почесний консул Канади у Львові Оксана Винницька-Юсипович.

Раніше фундація вже передала 13 авто, які рятують українських пацієнтів. Окрім цього, канадці передали понад 100 апаратів штучної вентиляції легень.

«Дякую канадським платникам податків і українській діаспорі Канади за постійну допомогу. Це одна з найближчих країн, яка допомагає нам і вірить у нашу перемогу», – зазначив голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

Одна із переданих машин працюватиме і у Львівському обласному центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Укомплектувати авто на базі автомобілів «Ford Transit» допоміг канадський екс-військовик і медик українського походження Богдан Чернявський.

«Автомобіль обладнаний апаратом штучної вентиляції легень, монітором пацієнта, відсмоктувачем, дефібрилятором, інфузоматом, розводкою кисневої мережі та має зручний модульний формат кріплення обладнання. Буде використовуватись пріоритетно як реанімобіль на колесах. Критична потреба таких автомобілів у нашому центрі близько 20 одиниць. Потреба в інших центрах є аналогічною. Це новий стандарт екстреної медичної допомоги, якого вимагає МОЗ. У майбутньому таке обладнання матимуть всі рейсові швидкі», – зазначив в.о. генерального директора центру Андрій Васько.

За словами Андрія Васька, під час війни на потреби Збройних Сил України Львівський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф загалом передав 80 швидких.