Великий Кобзар – це дороговказ, це приклад для наслідування, це відповідь на звертання у важкі хвилини, - Олександр Ганущин

Великий Кобзар – це дороговказ, це приклад для наслідування, це відповідь на звертання у важкі хвилини,  - Олександр Ганущин

09.03.2019

 

Сьогодні, 9 березня,  у Львівському національному театрі опери та балету ім. С. Крушельницької відбулися урочистості з нагоди 205-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка. 

Для усіх присутніх презентували кантату-симфонію «Кавказ» за однойменною поемою Кобзаря.

«Небагато з мільйонів українців згадують мільйони прийдешніх поколінь! Одиниці таких як Тарас Григорович Шевченко своєю творчістю удостоєні того, що їх не лише згадують і відзначають 205 рік з дня народження. Їх розбирають на цитати, наспівують пісні різних жанрів і на різних мовах, малюють портрети та шаржі. У творчому доробку великого Кобзаря - і дороговкази, і приклади для наслідування і, напевно, це найважливіше - відповіді на звертання у важкі хвилини. В Україні, в час який ми живемо, шостий рік російсько-української війни теж важка хвилина. Але мусимо тримати цей фронт разом.

Тож пам‘ятаймо: 
Борітеся – поборете, 
Вам бог помагає!
За вас правда, за вас сила І воля святая!»,  - зазначив під час виступу голова Львівської обласної ради Олександр  Ганущин.

Нагадаємо, сьогодні відбулися тако; урочистості біля пам’ятника Великому Кобзареві у Львові.
На площі перед пам’ятником Тарасові Шевченку відбулося унікальне дійство – понад 400 бандуристів з усієї області встановили національний рекорд,  одночасно виконавши твори, покладені на поезію українського Генія.