Комплексну програму «Безпечна Львівщина» вже профінансували на майже 500 млн грн

Комплексну програму «Безпечна Львівщина» вже профінансували на майже 500 млн грн

28.06.2024

Станом на сьогодні, 28 червня, затверджене фінансування програми «Безпечна Львівщина» в розмірі 652,9 млн грн. З цих коштів 607,9 млн грн передбачено для допомоги сектору оборони.

Загалом програма вже профінансована на 478 млн грн, з яких 454,9 млн грн скеровано на підтримку військових, підрозділів територіальної оборони, правоохоронних органів і кіберпідрозділів.

Про це під час сесійного засідання повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Ігор Туз.

«З початку року станом на сьогодні профінансовано потреби 61 військового підрозділу: 49 – ЗСУ, 3 – Державної прикордонної служби, 7 – Національної гвардії України, 2 – Державної спеціальної служби транспорту. Крім того, на підтримку правоохоронних органів скерували 30 млн грн і 10 млн грн – підрозділів кібербезпеки», - зазначив Ігор Туз .

За словами директора департаменту з питань цивільного захисту, скеровано: 335 млн грн – на озброєння, дрони, засоби РЕБ; 57 млн грн – на інженерну техніку, автомобілі, запасні частини та обслуговування; 11 млн грн – на обладнання для мобільних вогневих груп, тактичне обладнання, засоби зв’язку;  14 млн грн – на навчальне обладнання; 34 млн грн – на капітальні та поточні ремонти, технічні засоби оборони, відеоспостереження.

Депутати також заслухали інформацію начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону Володимира Книгиницького про проведені за кошти обласного бюджету ремонтні роботи з реконструкції поліклініки госпіталю та закуплене медичне обладнання. На ці цілі з обласного бюджету було скеровано 16,3 млн грн.