Минув рік з часу появи на дорогах Львівщини мобільного центру забору крові

Минув рік з часу появи на дорогах Львівщини мобільного центру забору крові

26.04.2024

У квітні 2024 року минув рік з часу появи на дорогах Львівщини мобільного центру забору крові.

За час роботи крові автобус здійснив 91 виїзд, побував у 42 громадах та зібрав 5520 донацій. Така кількість донорської крові дозволяє врятувати 16 тисяч життів.

Одночасно у бусі можуть здати кров чотири особи. За один виїзд медики центру крові приймають до 60 донорів. Виїзди й забір крові у населених пунктах Львівщини здійснюють фахівці комунального Львівського обласного центру служби крові. Місце для донації організовують громади, трудові колективи організацій або підприємств.

З коштами для обслуговування автобуса допомагає Львівська обласна рада. «Дякую всім донорам, а особливо тим, хто здає кров постійно! Дякую нашим медикам центру крові, які відгукуються на запрошення і їдуть на підприємства і в громади, де є охочі стати донорами. Дякую Благодійному фонду «Із янголом на плечі» та його керівнику Юрію Федечко за допомогу в організації виїздів і за цікаві акції для підтримки культури донорства», – зазначив в. о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

Нагадаємо, мобільний центр служби крові – є спільною ініціативою благодійних фундацій Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan (Швеція), ініціативної групи волонтерів та донорів з Благодійного фонду «Із янголом на плечі».

Стати донором і здати кров у Львівському обласному центрі служби крові можна щобудня з 8:30 до 12:30. Адреса м.Львів, вул. Пекарська, 65. Контакти Центру служби крові для консультації та номер телефону експедиції: 050 334 65 47 (цілодобова довідка про наявність потрібної групи крові та її компонентів), 093 552 15 14 - довідка.