Пластичні хірурги зі США прооперують у Львові українських воїнів із щелепно-лицевими травмами

Пластичні хірурги зі США прооперують у Львові українських воїнів із щелепно-лицевими травмами

26.04.2024

28 квітня до України приїдуть 14 американських пластичних хірургів, які допомагають українським воїнам із щелепно-лицевими травмами.

На базі Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи американські хірурги проведуть консультації й прооперують захисників, які отримали щелепно-лицеві травми. 

«Це шостий візит американських медиків в Україну. Співпраця із закордонними спеціалістами не тільки допомагає постраждалим, а й сприяє передачі багаторічного досвіду фахівців з найкращих клінік США українським пластичним хірургам», - кажуть у медзакладі.

Фахівці безплатно консультуватимуть та лікуватимуть захисників, які отримали травми під час війни.

Місія триватиме із 28 квітня по 3 травня 2024 року у рамках проєкту “EduCare”, що ініціює та організовує Благодійний фонд Християнська медична асоціація України у партнерстві із “Leap Global Mission” та “Razom for Ukraine”.

У команді хірургів, які оперуватимуть у Львові є Марк Гнатюк, прадід якого був старшиною Української Галицької Армії, а дід Мирослав Гнатюк вивчав медицину у Львівському національному медичному університеті імені Данила Галицького і був активним учасником українських визвольних змагань.

Також наступного тижня з благочинною місією відбудеться візит американських колег до Клінічного центру дитячої медицини, лікарні "Охматдит" для допомоги українським дітям з найскладнішими вадами обличчя.

Відповідальний за місію для захисників у військовому госпіталі доцент кафедри хірургічної та ортопедичної стоматології ФПДО ЛНМУ ім.Д.Галицького, щелепно-лицевий хірург Володимир Вовк. Відповідальна за дітей  - доцент ЛНМУ ім. Д.Галицького, щелепно-лицева хірургиня Клінічного центру дитячої медицини. Лікарні Охматдит Христина Погранична.